torek, 26. avgust 2008

BRIAMI (grška jed s krompirjem in bučkami)

SESTAVINE :3-4 BUČKE,4 KROMPIRJI,ČEBULA,3 STROKI ČESNA,VELIKA RDEČA PAPRIKA,KONZERVA PELATOV,POL SKODELICE OLJČNEGA OLJA,SKODELICA VROČE VODE,ŽLIČKA ORIGANA,NEKAJ ŽLIC NAREZANEGA PETERŠILJA,SOL,POPER.
Pečico segrejemo na 190 stopinj.Bučke operemo,odrežemo na koncih in narežemo na razmeroma tanke kolobarčke.Krompir olupimo in narežemo na kocke.Očistimo papriko in jo narežemo na kocke.Rezine bučk in kocke krompirja stresemo na širok pekač,dodamo sesekljano čebulo,na kolobarčke narezan česen,papriko in kocke pelatov.Vse skupaj dobro premešamo.Sestavine na pekaču prelijemo z oljčnim oljem,vročo vodo in potresemo z origanom.Še solimo in popopramo ter v pečici pečemo približno pol ure do ene ure.Po potrebi dodamo še malo vode.Proti koncu temperaturo povišamo na 200 stopinj,da krompir lepo porjavi in se jed privlačno zapeče.

Ni komentarjev: