ponedeljek, 25. avgust 2008

NOŠENJE KRZNA - MODA ALI ODRAZ ČLOVEŠKE NEHUMANOSTI IN SEBIČNOSTI?!







































Na milijone živali grozljivo trpi na raznih farmah po vsem svetu, samo zaradi človeške sebičnosti in egoizma.Stlačene so v mnogo premajne kletke, večinoma brez hrane in vode, večina nikoli ne vidi dnevne svetlobe.

Že po tako mučnem življenju jih čaka še mučnejša smrt. Namreč, te uboge živalce pri živem telesu oderejo ter jih pustijo v mukah umreti.

In, zakaj? Zato, da lahko nekaj ˝prefinjenih˝ dam okrasi svoje telo z njihovimi trupli oz. krznom.

Marsikatera misli, da s svojim krznenim plaščem dokazuje svojo prefinjenost in visok družbeni status in mnoge se ne zavedajo, da to kar nosijo odraža zgolj nehumanost in nepremišljenost oz. neozaveščenost, saj niti ne vedo kako njihov plašč nastane.

Med njimi so tudi takšne, ki dobro vedo kako poteka nastanek njihovega plašča, a jim ni prav nič mar, saj jim je bolj pomembno, da izpolnijo svoje sebične želje.

In sprašujem se, če odmislim vso to trpljenje živali, kaj je na ženski, ki je ovita v krzneni plašč privlačnega?Nisem še videla ženske za katero bi lahko rekla, da ji plašč paše, poleg tega se že na daleč vidi, da nosi sporočilo smrti.

Če je včasih pračlovek nosil krzno zaradi preživetja, še morda to lahko nekoliko opravičimo, danes pa ni nikakršnega razloga, da bi ga kdorkoli nosil.Danes nošenje krzna pomeni luksuz, nekaj kar ni nujno potrebno in je odraz človeške sebičnosti in nehumanosti.

Zame je poleg vsega navedenega to početje tudi bolno, je odraz bolne človeške narave.

In, če še vedno podpirate nošenje krzna ali ga celo sami nosite vam predlagam, da obiščete kakšno farmo in si ogledate kako vaš ˝izdelek˝ nastane ali še bolje, to lahko opravite kar sami.

Prav zanima me koliko izmed vas bo še zagovarjalo nošenje krzna!












Ni komentarjev: